Tenistom Beckovi a Kližanovi nevyšiel turnaj v Helsinkách

22.11.2011 Celý región

1. kolo dvojhry:

Muži:

Michal Przysiezny (Poľ.) - Karol Beck (SR-6) 6:3, 7:6 (3) za 92 minút
Dustin Brown (Nem.) - Martin Kližan (SR-5) 6:3, 6:4 za 81 minút


Ženy:

Jana Čepelová (SR-6) - Silvia Njiričová (Chorv.) 7:5, 3:6, 6:1 za 121 minút
 
HELSINKI 22. novembra (WEBNOVINY) - Slovenským tenistom Karolovi Beckovi a Martinovi Kližanovi nevyšlo utorňajšie úvodné stretnutie dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour IPP Open v Helsinkách (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Greenset v hale).

Karol Beck nasadený ako šiesty prehral s Poliakom Michalom Przysiezným za 92 minút 3:6, 6:7 (3). Postupujúci mu nastrieľal 10 es.

Dvadsaťdeväťročný zvolenský rodák Beck momentálne figuruje presne na 100. priečke vo svetovom rebríčku a napriek terajšiemu nezdaru by mal zostať tesne nad čiarou hlavnej súťaže januárových melbournských grandslamových Australian Open.

Beck je od tohto týždňa znova národnou jednotkou podľa postavenia v renkingu. O tento post ho môžu vo fínskej metropole pripraviť Lukáš Lacko aj Martin Kližan, obaja však na to potrebujú prienik do finále.


Kližanova prehra

Martin Kližan nasadený ako piaty prehral s nemeckým reprezentantom s jamajským pôvodom Dustinom Brownom za 81 minút 3:6, 4:6.

Dvadsaťdvaročný zverenec Karola Kučeru Kližan ešte minulý piatok hral na koncoročnom "výberovom" podujatí ATP Challenger Tour Finals v brazílskom Sao Paule.

Do fínskej metropoly zamieril s ambíciou v poslednej chvíli sa prípadne vrátiť nad čiaru hlavnej súťaže dvojhry januárových melbournských grandslamových Australian Open. Útok z terajšej 116. priečky sa mu však nevydaril. Potreboval dosiahnuť aspoň semifinále.

Brown si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s úspešným z duelu čerstvého víťaza bratislavského challengeru Slovak Open Lukáša Lacka s držiteľom voľnej karty Markom Djokovičom.


Jana Čepelová v 1. kole uspela

Šnúru prehier pretrhla Jana Čepelová, ktorá vyhrala v kole dvojhry na turnaji ITF vo fínskych Helsinkách (dotácia 25 000 USD, tvrdý povrch v hale) nad Chorvátkou Silviou Njiričovou 7:5, 3:6, 6:1 za 121 minút.
 

Vyberte región